Individuele coaching

……..werkt ervaringsgericht
Dit betekent leren door te doen! We gaan hierbij uit van de concrete ervaring en interactie met het paard.
De coachee wordt uitgedaagd door de activiteiten op gebieden zoals bijv. communicatie, contact maken, leidinggeven, samenwerken, creativiteit en vertrouwen.
Doordat het paard op een directe , natuurlijke en objectieve manier reageert, komen thema’s van de coachee al snel naar boven. Door het uitvoeren van de activiteiten ervaart de coachee direct of indirect de consequenties van zijn handelen.

……werkt oplossingsgericht
Dit houdt in dat ervan uit gegaan wordt dat de coachee zijn eigen expert is in zijn eigen proces. Hierbij richten we ons op oplossingen in plaats van problemen.
We vragen de coachee te zoeken naar mogelijkheden. De rol van de coach is die van het stellen van vragen, ondersteunen en uitnodigen. Soms is een kleine verandering al een aanzet tot het opgang brengen van een heel proces.
Alle activiteiten zijn naast het paard, nooit op het paard. Dus met beide benen op de grond. Letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond. Het is totaal niet zweverig, het is ervaren, niet meer maar ook zeker niet minder. Het is zo krachtig en prachtig als de natuur kan zijn.